Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Повністю безшумних пральних машин не існує - як би м'яко не працювала, під час віджиму вона може трохи шуміти. Якщо до звичного гуркоту додалися сторонні шуми, вібрація чи свист, бажано зупинити роботу машини та з'ясовувати причини появи шуму. Якщо гучний шум супроводжується сильною вібрацією, швидше за все пральна машина неправильно встановлена. Швидше за все, машинка...

...встановлена на нерівній поверхні. Зменшити зайву вібрацію допоможуть спеціальні пластикові насадки, які одягаються на ніжки пральної машини та забезпечують їхнє щільне прилягання до підлоги.

Пральна машина повинна бути встановлена на твердій і рівній поверхні. Оптимальним варіантом вважається звичайна цементна підлога без будь-якої плитки. При встановленні бажано скористатися горизонтальним рівнем та перевірити як вона стоїть. Машинка не повинна ходити при натисканні на кути. Обов'язково необхідно оглянути стан гумових прокладок на ніжках машини - можуть бути з дефектами. Так як нова машинка при першому ж запуску видає сильний шум і гуркіт, можливо, під час її встановлення не були зняті гвинти, розташовані на її задній стінці. Справа в тому, що ці кріпильні деталі використовуються виключно при перевезенні пральної машини, прання разом з цими болтами не передбачено конструкцією. Перед тим, як почати використовувати пральну машину, ці болти необхідно демонтувати. Якщо вам потрібно здійснити ремонт пральної машини, зверніться в нашу фірму. Перш ніж проводити діагностику, агрегат потрібно знеструмити. Сильно шуміти під час прання машинка може з кількох причин. Причиною появи сильного шуму може як пошкодження будь-якого з вузлів пральної машини, так і неправильна експлуатація.

Дисбаланс білизни.

Нерівномірний розподіл білизни в барабані може призвести до підвищеної коливань і вібрації під час віджиму. Особливо це трапляється в пральних машинах LG. Таке може статися, якщо завантажувати білизну в барабан однією грудкою - абияк. Дисбаланс може бути також спричинений перевантаженням пральної машини. У такому випадку потрібно зупинити прання та ретельно розкласти в барабані кожен із предметів одягу. Якщо машина перевантажена, частину речей з неї краще вийняти, оскільки крім підвищеного шуму такий стан речей призводить до погіршення якості прання.

Зношування підшипників пральної машини.

Якщо з розташуванням білизни все в порядку, швидше за все проблеми з якимсь вузлом пральної машини. Насамперед перевіряється справність підшипників. Якщо вони стали непридатними, під час роботи пральна машина видаватиме звук, що нагадує рев літака. Перевірити стан підшипників можна, якщо рукою взятися за ребро барабана і злегка натиснувши прокрутити його в один і інший бік. Про пошкодження підшипників говоритиме переривчастий, напружений перебіг барабана. Якщо барабан обертається вільно, то з підшипниками все гаразд. Основною причиною зношування підшипників є пошкодження сальника бака, що виконує функцію герметизатора. При порушенні його цілісності вода з бака проникає на підшипники, ті, у свою чергу, іржавіють і швидко виходять з ладу. У такому разі із зовнішньої сторони задньої частини бака витікатиме іржава вода бурого кольору. Переконатися у пошкодженні підшипників можна, якщо зняти задню кришку машини та оглянути її центральну частину. У тому випадку, якщо від підшипників розходяться іржаві підтікання, значить, необхідно міняти підшипники і сальник. Підшипники можуть руйнуватися також і внаслідок їхнього природного зносу. У такому разі замість іржавих підтікань на внутрішній частині корпусу можна буде побачити сліди від мастила. Продовжити використання пральної машини, в якій пошкоджені підшипники - це може спровокувати ще більші пошкодження, наприклад, поломки втулки та валу. Заміна сальника та підшипників є трудомісткою роботою, яку краще залишити професіоналам. Для виконання такого ремонту потрібне знання конструкції пральної машини, схеми кріплення вузла підшипників та багато інших нюансів. Заміна підшипників вважається капітальним ремонтом і не може бути виконана дилетантом.

Ослаблення кріплення шківа барабана.

Якщо під час роботи пральної машини, зокрема, при віджимі чутно переривчасті клацання, значить, могло вийти з ладу кріплення шківа барабана. Кріпильні гайка або болт можуть розхитатися під час експлуатації пральної машини та ослабнути. Тому шків починає вільно ходити та видавати сторонній шум. Виправити положення можна, якщо повністю відкрутити ослаблену гайку або болт і заново закрутити, додатково використовуючи герметик вологостійкий - він може запобігти повторному ослабленню кріпильних елементів.

Інородне тіло.

Скрегот і шум під час прання можуть бути викликані потрапили в простір між баком і барабаном пральної машини сторонніми предметами. Часто з кишень випадають дрібні металеві предмети, відриваються гудзики і т. д. Позбутися стороннього шуму можна, якщо витягти предмет з пральної машини. Для отримання доступу до простору між баком та барабаном необхідно зняти трубчастий нагрівач. Через отвір можна витягнути предмет довгим пінцетом або магнітом. Після цього ТЕН встановлюється на місце.

Ушкодження кріплення противаги бака.

Для перевірки стану противаг необхідний детальний огляд. За допомогою ліхтарика висвітлюються всі важкодоступні місця та промацуються кріплення. Якщо виявляється ослаблене кріплення, його потрібно затягнути. Зруйнована противага потребує заміни. Противага замінити нескладно, для цього необхідно викрутити болти, за допомогою яких він кріпиться до бака. Іноді потрібно замінити не лише деталь, а й її кріплення.

Ослаблення фіксації мережевого фільтра.

Якщо з барабана пральної машини голосно стукають, як під час прання, так і при віджимі, можливо, ослабло кріплення мережевого фільтра. Мережевий фільтр розташовується на задній панелі пральної машини і використовується для випрямлення струму у допустимих 220 В у разі стрибка напруги. Розхитаний фільтр може під час прання битися в бак і корпус пральної машини, і викликає стукіт. Для усунення несправності необхідно заново ретельно зафіксувати фільтр або замінити його кріплення.

Вихід з амортизаторів або пружини.

Для гасіння різких коливань під час прання використовуються амортизатори. Результатом тривалої експлуатації пральної машини може бути втрата їхньої еластичності. Щоб перевірити справність амортизаторів необхідно зняти верхню кришку корпусу пральної машинки. На бак необхідно натиснути зверху таким чином, щоб він опустився на 5-6 сантиметрів. Далі бак потрібно різко відпустити і простежити за тим, як він повертається до попереднього положення. Якщо бак повертається плавно, то амортизатори в порядку. Якщо він повертається в колишнє положення стрибком і починає вібрувати, значить, амортизатори або пружини, дивлячись, що використовується в пральній машині, необхідно замінити. амортизатори пральної машини У першу чергу ушкоджується прокладка між циліндром та поршнем і в результаті обидві деталі деформуються. Зрештою, ситуація може дійти до того, що амортизатори розтягуючись, дістають до дна корпусу пральної машини і стукають по ньому. У такому разі розтягнуті деталі необхідно замінити. Якщо пошкоджено один елемент амортизатора, необхідно замінити всю деталь, оскільки виробники не займаються поставками амортизаторів у розборі. Пружини використовуються для фіксації бака в машині та повернення його у верхню точку під час коливань. Пружини ушкоджуються внаслідок природного зносу переважно у місці кріплення. Одним кінцем пружина кріпиться до корпусу, іншим – до бака пральної машини. пружина пральної машини Для заміни пружини необхідно зняти верхню кришку машинки і підкласти під бак підпірку необхідної товщини, для фіксації його в якомога вищій точці. Однією рукою потрібно триматися за пружину, іншою за допомогою викрутки підчепити гачок, яким вона кріпиться до корпусу, і вивести його із зачеплення. Після цього пружина відводиться убік та знімається з нижнього кріплення. У зворотному порядку нова пружина встановлюється місце. Подібний алгоритм дій виконується для заміни амортизаторів. У деяких моделях пральних машин використовуються незнімні амортизатори. Для того, щоб замінити таку деталь, необхідно буде зняти бак. Слід враховувати, що навіть якщо пошкоджено лише один амортизатор, потрібно замінити відразу два. Якщо замінити лише одну з деталей, навантаження на них розподілятиметься нерівномірно і другий незабаром може вийти з ладу.

Засмічення зливного насоса.

При експлуатації пральної машини з жорсткою водопровідною водою, на деяких її вузлах може утворюватися вапняний осад. Наліт, піщинки і бруд, що скупчується після прання, можуть забити фільтр зливного насоса або його патрубок, у такому випадку, або пральна машина не зливає воду або при зливі води машинка видаватиме підвищений шум. Для усунення несправності необхідно очистити фільтр від засмічення. У більшості моделей пральних машин фільтр знаходиться в районі нижньої частини передньої панелі корпусу. Здебільшого фільтр ховається за декоративною панеллю невеликого розміру.

Можна спробувати відремонтувати пральну машину самотужки, але краще звернутися за допомогою до професіоналів.

Викликати майста до дому для ремонта пральної машини можна по телефону:

+38(099)532-06-69
+38(093)599-16-40
+38(098)105-73-88

Або просто замовте дзвінок і наші майстри-приймальники зв'яжуться з Вами найближчим часом:

Виклик майстра по ремонту пральних машин

Як Викликати майстра

1. Зателефонуйте по тел.:
+38(099)532-06-69
+38(093)599-16-40
+38(098)105-73-88
2. Назвіть марку пральної машини
3. Опишіть характер поломки
Протягом 30-ти хв до Вас поступить дзвінок майстра

Про Нас

Сервіс Майстер – тільки професійні майстри, лише оригінальні запасні частини, лише якісний ремонт із гарантією. Швидко, якісно, за розумною ціною. Ми цінуємо нашу репутацію та наших клієнтів.

Наші адреси

Час роботи майстрів с 9:00 - 20:00
Працюємо по всьому Києву та області
м. Київ, вул. Стеценко, 1а
м. Київ, вул. Лугова 16
м. Київ, вул. Щербаковського, 66
м. Київ, вул. Озерная, 28

© Майстер-Сервіс 2017-2023 Усі права захищені.

Найти