Перевірка двигуна пральної машини
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Сервіс-Майстер

Це професійна діагностика та ремонт пральних машин. Всі наші співробітники, майстри з великим досвідом роботи, і тому Ваша машинка в процесі ремонту буде в надійних руках. Прийнятна ціна та гарантія якості – це і є Сервіс-Майстер. Сервіс Майстер у своїй справі найкращі! Пральна машина для більшості господинь зуміла стати справжньою паличкою рятівничкою. Але навіть найстійкіші агрегати часом дають збій та перестають повноцінно працювати. І саме в цей момент у користувачів виникає питання – чому так трапилося і чия у цьому вина? Причин може бути безліч: перевантаження, використання неякісного миючого засобу, неправильно встановлена програма, неправильне підключення та багато іншого. Однак, як показує практика, не завжди побутові проблеми можуть призвести до поломки. Виробничий брак також не варто виключати.

Якщо поломка незначна з нею можна впоратися самостійно. Якщо ви знаєте принцип роботи машини і що послужило причиною поломки, то ви можете самостійно в домашніх умовах повернути пральні робочий стан. Усунення найбільш глобальних несправностей варто довірити професіоналам. Якщо ви знаєте, що для проведення ремонту машину необхідно повністю розібрати, тоді вам точно потрібна допомога фахівців. Компанія Service-Master здійснить якісний ремонт пральної машинки, тому що у нас працюють кваліфіковані майстри, які мають колосальний досвід роботи у цій сфері. У пральній машині головну роль відіграє двигун. І якщо він виходить із ладу, машинка повністю перестає працювати.

Класифікація двигуна

Прання різних виробників мають різні типи двигунів, а саме:

  • Асинхронні – можна зустріти на старих моделях. Його головна конструктивна особливість полягає в наявності статора та ротора, а також безшумної роботи. Однак великі габарити та низький рівень ККД залишили цей вид двигуна в далекому минулому.
  • Колекторний - найпопулярніший тип запчастин, що встановлюється на сучасних агрегатах. Він відрізняється компактністю та досить високою швидкістю роботи. З поломкою представленого двигуна можна впоратися самостійно, за умови, що ви маєте хоч якесь уявлення про ремонт техніки.
  • Двигун з прямим приводом - це "фішка" компанії LG, де двигун пов'язаний безпосередньо з барабаном без використання ременя. Такий агрегат складається із статора та ротора з постійними магнітами.

Як виконати діагностику поломки двигуна в домашніх умовах?

Колекторний тип двигуна в рази полегшує діагностику. З таким двигуном можна впоратися самостійно, для цього його потрібно просто зняти. У випадку прямого приводу, не варто ризикувати. Довірте цю справу професіоналам компанії Сервіс-Майстер. Фахівці за допомогою спеціальної системи управління виконають діагностику, і в найкоротший термін усунуть можливу несправність. Самостійно зняти двигун у вас не вийде, оскільки він разом з барабаном є єдиним цілим. Особливості проведення діагностики двигуна з прямим приводом. У більшості випадків проведення швидкої діагностики можливе завдяки помилкам, що з'являються на дисплеї.

Коди поломки можуть вказувати на:

  • несправність щіток;
  • обрив мережі;
  • коротке замикання на витках.

Співробітники компанії Service-Master завдяки наявності спеціального лабораторного обладнання проведуть якісну діагностику та допоможуть виправити можливі причини несправності.

Перевірка колекторного двигуна

Представлений тип двигуна є найбільш затребуваним при виробництві сучасних пралень. Простежити за його роботою та виявити можливі поломки можна в домашніх умовах.

Порядок проведення діагностичних робіт наступний:

  • Відкрутіть передню або задню стінку корпусу машини та вийміть двигун.
  • Двигун знаходиться в нижній частині машини під баком. Відкрутіть болти та роз'єднайте клеми, після чого можна сміливо знімати двигун.
  • Після того, як двигун вилучено, виконайте з'єднання статора з ротором. Далі подайте мережну напругу та уважно простежте за рухом двигуна. Якщо він почав обертатися і водночас автотрансформатор не перегрівся - діагностику можна вважати закінченою. Двигун працює чудово!

Причини частих поломок двигуна пральної машини.

Виділяють такі причини несправності агрегату:

  • ушкодження або зношування щіток. Основні показники, що вказують на поломку - втрата потужності під час повного завантаження білизни, вловлюється характерний пахнутий запах;
  • замикання, порушення цілісності обмотки в роторі або статорі. Зниження потужності, підвищення температури, що спричинить спрацювання захисту термостата.
  • знос або відшарування ламелей колектора. У цьому випадку корпус перегрівається, з'являються іскри.
Звичайно ж це далеко не всі причини несправностей, але вони є найпоширенішими. Саме тому розглянемо докладніше можливість виправлення вищезгаданих поломок.

Як виконати заміну електрощітки?

Електрощітки нагадують невеликі прямокутні графітові кубики з проводом, що труться об колектор двигуна. Зіпсовані щітки необхідно відразу замінити в ідеалі на оригінальні вироби.

Основні моменти, що вказують на заміну щіток:

  • барабан повністю перестав обертатися або обертається, але на мінімальній швидкості;
  • чується незвичний шум під час руху барабана.

Дуже часто щітки виходять з ладу, у разі:

  • частого перевантаження барабана;
  • якщо віджимання виконується виключно на високих оборотах двигуна;
  • коли відбувається замикання витків обмотки двигуна;
  • підгоряння контактної групи.
Заміна щіток не становить особливих проблем для користувача, лише варто купити і встановити замість нових електрощітки. Підбирайте тільки якісні оригінальні щітки, які підходитимуть саме для вашої пральної машини. Звичайно, не завжди можна знайти оригінальні запчастини, тоді постарайтеся пошукати аналог, який би підійшов до встановленого мотора.

Зверніть увагу на ламелі.

Ламелі - це основна частина колектора, по якій рухаються елктрощітки. Вони служать відмінним провідником струму, що проходить від обмотки ротора до двигуна. Самі ламелі ламаються досить рідко, причиною поломки може стати обрив шнура в обмотці в місці, де встановлена сама ламель. Якщо під час візуального огляду видно, що ламель підгоріла, можна в домашніх умовах за допомогою наждачного паперу провести дбайливу зачистку.

Замикання або обрив обмотки ротора або статора.

Це, мабуть, найчастіші причини через які знижується потужність двигуна. Крім того, він може навіть повністю перестати працювати. А причини ми зараз розглянемо:

  • корпус двигуна перегрівся від короткого замикання обмотки. Допустимі показники максимальної температури не повинні перевищувати 80°. В іншому випадку будь-яке перевищення зазначеного порога температури може призвести до повної зупинки двигуна.
  • проблема з підшипниками. Заміна підшипників досить тривалий та трудомісткий процес. Саме тому варто довіритися досвідченим фахівцям із Сервіс-Майстер. Наші кваліфіковані майстри виконають ремонт у суворо обумовлені терміни.
  • порушення ізоляції обмотки. Наші фахівці рекомендують не ризикувати з самостійним ремонтом, а звернутися до сервісного центру компанії Сервіс-Майстер. Наші майстри з великим досвідом роботи виконають заміну двигуна, з якою в домашніх умовах точно не впоратися. Єдине з чим можна виконати самостійно - це провести діагностику обриву обмотки, застосувавши мультиметр для вимірювання опору.
  • підгоряння контактної групи.

Дуже важливо розуміти, що несправний мотор може стати причиною для поломки та інших деталей пральної машини. Іноді жертвою такої поломки може бути система модуля управління. Якщо ви уважно вивчили статтю, значить ви тепер маєте певні знання, як перевірити несправність мотора пральної машини. Фахівці компанії Service-Master бажають вам бути уважнішими до своєї пральної машинки, і тоді вона прослужить вам без особливих поломок довгі роки.

Якщо Вам знадобився терміновий ремонт двигуна пральної машини вдома У Києві, зателефонуйте нам за телефонами і наші майстри відремонтують будь-які неполадки:

Викликати майста до дому для ремонта пральної машини можна по телефону:

+38(099)532-06-69
+38(093)599-16-40
+38(098)105-73-88

Або просто замовте дзвінок і наші майстри-приймальники зв'яжуться з Вами найближчим часом:

Виклик майстра по ремонту пральних машин

Як Викликати майстра

1. Зателефонуйте по тел.:
+38(099)532-06-69
+38(093)599-16-40
+38(098)105-73-88
2. Назвіть марку пральної машини
3. Опишіть характер поломки
Протягом 30-ти хв до Вас поступить дзвінок майстра

Про Нас

Сервіс Майстер – тільки професійні майстри, лише оригінальні запасні частини, лише якісний ремонт із гарантією. Швидко, якісно, за розумною ціною. Ми цінуємо нашу репутацію та наших клієнтів.

Наші адреси

Час роботи майстрів с 9:00 - 20:00
Працюємо по всьому Києву та області
м. Київ, вул. Стеценко, 1а
м. Київ, вул. Лугова 16
м. Київ, вул. Щербаковського, 66
м. Київ, вул. Озерная, 28

© Майстер-Сервіс 2017-2023 Усі права захищені.

Найти